Британската кралица Елизабет Втора отбеляза 70-ата годишнина от възкачването си на престола и

...
Британската кралица Елизабет Втора отбеляза 70-ата годишнина от възкачването си на престола и
Коментари Харесай

Камила Паркър и принц Чарлз: Наистина любов

Британската кралица Елизабет Втора отбеляза 70-ата годишнина от възкачването си на престола и в разпространено  писмо тя разгласи, че би желала, когато престолонаследникът принц Чарлз стане крал, неговата съпруга Камила да получи купата кралица консорт (съпруга на краля).

Решението на Елизабет Втора значи, че пречките пред това Камила да стане кралица консорт към този момент са отстранени и това ще ѝ разреши да има пълноценна роля до Чарлз. Принц Чарлз поздрави майка си по случай юбилея й и съобщи, че " надълбоко осъзнава достойнството ", която се оказва на брачната половинка му

 

A message from The Prince of Wales on the 70th anniversary of Her Majesty The Queen’s Accession.

https://t.co/YguFitwY2Tpic.twitter.com/u1wYi2u2mw
— The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall (@ClarenceHouse) February 6, 2022
За първи път кралицата показва мнението си по въпрос, който разделя публичното мнение в страната. Когато кралицата се съгласи на сватбата на Чарлз и Камила, беше оповестено, че в случай че той стане крал, Камила няма да получи купата кралица консорт, а принцеса консорт. 

По всичко наподобява обаче че с днешна дата взаимоотношенията им са минали през промяна. Добрата новина е, че 74-годишната Камила от ден на ден взе участие в отстояването на личните си дела и ползи, в това число благотворителни организации, подкрепящи жертвите на домашно принуждение. Предстои Камила да получи скъпата корона от платина и диаманти на кралицата майка (бабата на принц Чарлз), с която ще бъде коронясана за кралица консорт, когато Чарлз бъде коронясан за крал. Короната е основана за коронацията на крал Джордж VI през 1937 г. От платина е, съдържа 2 800 диаманта, само че скъпият й статут идва най-много от именития диамант Koh-i-Noor, който е част от короната.

В този дух – връщаме лентата обратно, с цел да си напомним любовта сред Камила Паркър Боулс и принц Чарлз занапред стартира да си пробива път.
Наистина обич
Чарлз и Камила се срещат преди 48 години, през 1970 година, на поло мач в замъка Уиндзор. Двамата са мигновено привлечени един към различен и стартират да се срещат съвсем незабавно по-късно. През 1971 година обаче принцът постъпва в кралската флота и това ги разделя.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Charles and Camilla♥️FAN PAGE (@prince_charles_camilla)

През 1973 година тя се омъжва за офицера от английската войска Андрю Паркър Боулс, с който имат две деца – Лаура и Том. Чарлз, от своя страна, стартира да търси подобаващата бъдеща кралица и я намира в лицето на 16-годишната Даяна. На сватбата на века през 1981 година участва и Камила.

В началото всичко върви добре за браковете и на двамата, които поддържат другарски връзки. Трудно е да се каже по кое време тъкмо възобновяват връзката си, само че по всяка възможност това става сред 1984 година и 1986 г. От изявление на принцеса Даяна се знае, че през 1989 година двете се срещат на празненство, където (по думите на лейди Ди) си разменят историческите реплики:

 – Камила, желая да знаеш, че съм наясно какво се случва сред теб и Чарлз. Не съм родена през вчерашния ден. 

– Ти имаш всичко, което в миналото си желала. Имаш всички мъже на света, които да се влюбят в теб, и имаш две прелестни деца. Какво повече искаш?

– Искам брачна половинка си.

През ноември 1992 година пресата се добира до записи на интимни телефонни диалози сред Камила и Чарлз, които несъмнено потвърждават, че двамата имат връзка. Аферата даже получава име – не, не е Чарлзгейт, а Камилагейт. Така Камила отнася всички негативи на „ другата “, на разделителката на фамилии, на разбивачката на фантазии. Той пък е представян като слаб вид под въздействието на зла магьосница.

 Месец по-късно министър председателят Джон Мейджър афишира раздялата на Чарлз и Даяна, а две години по-късно принцът обществено удостоверява, че е бил по отношение на Камила, само че че това се е случило едва след като е „ станало ясно, че бракът му е провален “. През 1995 година Камила се развежда със брачна половинка си „ заради липса на общи ползи “, а Даяна признава, че е имала връзка с Джеймс Хюит.

Противно на това, което евентуално си мислите, трагичната гибел на Даяна през 1997 година в действителност не „ отваря пътя за Камила “. Напротив, двамата с Чарлз по всякакъв начин заобикалят гласност в името на децата. Необходими са още три години, преди двамата да създадат това, с което всички са наясно – Камила да се появи обществено с Чарлз. Случва се на рождения ден на сестра й.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР